Menu

Ova web-stranica koristi kolačiće.
Kolačiće upotrebljavamo kako bismo sačuvali status vaše korpe i listu pregledanih proizvoda.
Nastavkom korišćenja naših internet stranica vi prihvatate našu upotrebu kolačića.

Saznajte više

    Prodavnica

      Višenamenski ventilatori

      24.08.2021


      Sveža energija vazduha je potrebna u svakoj prostoriji. Bilo da je u pitanju prodavnica, proizvodni pogon, market, magacinski prostor, radionica, garaža. Svuda se zahtevaju sveži klimatski uslovi.

      U navedenim prostorijama je neophodna mehanička ventilacija. Aksijalni ventilator obezbedjuje količinu vazduha. Na taj način se lakše diše i otklanjaju neprijatni mirisi, nečistoće i štetne materije i čestce u vazduhu.

      industrijski ventilatori

      Kako izabrati pravi ventilator?

      Treba prvo utvrditi koji protok svežeg vazduha vam je potreban. Kod industrijskih ventilatora ćete obratiti pažnju na snagu motora. On obezbedjuje brzinu koja proizvodi neophodan broj obrtaja elise. U zavisnosti od kvadrature i tipova zagađivača, znaćete koja količina svežeg vazduha vam je potrebna. Ako je samo čovek zagađivač, treba mu do 30 m³ svežeg vazduha na sat.

      U industrijskim objektima je prioritet zaštititi radnika. Radnici mogu biti u izloženi zagađivačima kao što su: aceton, fluor, hlor, sumpordioksid, ugljendioksid, ugljenmonoksid, ozon, amonijak… Polen, molekuli gasova, čađ, uljna isparenja, metalurški dim i cementna prašina. Višenamenski metalni ventilatori eliminišu navedene zagađivače.

      Rešetkama ubacujete vazduh i mogu se postaviti na plafonu, zidovima ili podu. Smer vazduha zavisi od modela žaluzina. Imaju i regulatore protoka vazduha.


       

      Aksijalni metalni ventilatori poseduju metalnu kružnu mrežu koja služi kao kućište ventilatora. Aksijalni ventilator ima čelični elisu. Motor se nalazi u kućištu. Pogodno za vertikalnu ugradnju. Koristi se u usisnim i potisnim sistemima. U zavisnosti kako se montira, ventilator može da ubacuje ili izbacuje vazduh iz zatvorenih prostorija. Provetrava zatvorene prostore kao što su: proizvodni pogoni, magacini, ugostiteljski objekti, marketi, laboratorije, bolnice, radionice, farme. Eliminiše zagađivače: aceton, fluor, hlor, sumpordioksid, ugljendioksid, ugljenmonoksid, amonijak, polen, molekule gasova, uljna isparenja, metalna i cementna prašina.

      Pogledajte ponudu građevinskiuh ormana na našem sajtu: https://www.maktrade.rs/shop/0/04/04

      Najnoviji blogovi

      PVC cevi 09.08.2022
      LED plafonjera 02.08.2022